Bel ons: 085-0110070

Montessori Peutergroep (Hoofddorp)

Gevestigd in de Eerste Montessorischool in Hoofddorp vind u onze Montessori peutergroep (peuterspeelzaal). Kinderen vanaf twee jaar kunnen hier terecht.

De groep is open op ma-di-woe-do-vr van 8.30 uur tot 12.30 uur. Kinderen kunnen hier op speelse wijze kennismaken met de montessori materialen en de montessori werkwijze.

De Montessori- visie is bij uitstek geschikt voor de begeleiding van de ontwikkeling van peuters. Ook is er heel veel Montessori- materiaal dat voor deze leeftijd heel geschikt is. Er wordt aandacht besteed aan de woordenschatontwikkeling van het jonge kind, alsmede bijvoorbeeld sensorische en motorische ontwikkeling. Extra aandacht is er ook voor de bekende Montessori-gebruiken, zoals zorg voor de materialen en "werkjes" maken.

Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor vrij spel. Onze medewerkers zijn geschoold in het werken met de VVE methode (Voor- en Vroegschoolse Educatie) en in het opbrengstgericht werken. Dat betekent dat zij deskundig zijn in het stimuleren van de ontwikkeling en het signaleren en begeleiden van (dreigende) ontwikkelingsachterstanden.

Als uw kind een VE indicatie heeft dan kunt u bij ons terecht voor een plaatsing. Uw kind krijgt dan ook wekelijks extra begeleiding van een tutor.

https://haarlemmermeergemeente.nl/voorschoolse-educatie

Het werken volgens de VVE methode en het opbrengstgericht werken is voor ieder kind heel zinvol! De ontwikkeling wordt nauwlettend gevolgd, en daarbij wordt gekeken naar meerdere ontwikkelingsgebieden. De peutergroep draagt tevens bij aan een vloeiende overgang naar de Montessorischool. Een goede start voor elke kleuter!

De tijden van de peutergroep zijn dan ook aangepast op de lestijden van de school.

 

Bekijk alle inspectierapporten

Bekijk alle beleidsplannen

 

  • PSZ-5622
  • PSZ-5640
  • PSZ-5658
  • PSZ-5672

uurtarief 2024: € 10,65  

U vindt de peutergroep in het gebouw van de Eerste Montessorischool:

Contact informatie

Montessori Peutergroep
Kaj Munkweg 45
2131 RV  Hoofddorp

LRK#  114400180

085-0110070

Tamara Lemmers
tlemmers@happykids.nl