Bel ons: 085-0110070

Peuterspeelzaal het Speelkasteel (Hoofddorp)

Een unieke locatie voor een peuterspeelzaal, in het kinderspeelparadijs "het speelkasteel". Hierdoor kunnen de peuters ook bij slecht weer heerlijk binnen bewegen en spelen. Op de meeste momenten is dat ook nog eens buiten de reguliere openingstijden van het Speelkasteel! 

Het speelkasteel beschikt over een aparte speelstructuur voor kinderen van 2 tot 4 jaar. 

De groep heeft maar liefst twee lichte groepsruimtes (85m2) met een aangrenzende buitenruimte (160 m2), voorzien van speeltoestellen. Naast de eigen buitenruimte is ook nog de buitenruimte van het speelparadijs, waar ook volop gebruik van kan worden gemaakt van bijvoorbeeld de reuze airtrampoline.

Op peuterspeelzaal 't Speelkasteel werken we met het voorschools educatie programma Uk en Puk, waarbij spelen centraal staat. De verschillende thema's sluiten aan bij de belevingswereld van de peuters. Bij ieder thema zijn activiteiten uitgewerkt voor deze leeftijdsgroep.  In de activiteiten is er aandacht voor de vier ontwikkelingsdomeinen: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels. Peuters leren omgaan met een dagritme, met samenwerken, met het onderdeel zijn van een groep, met regels en gebruiken, en ze oefenen allerlei vaardigheden die ze nodig hebben voor een goede start in het basisonderwijs.

Naast reguliere peuteropvang, kunt op deze locatie ook terecht voor voorschoolse educatie (VE) als uw kindje daarvoor een indicatie heeft via het consultatieburo. Voor de kinderen met een VE indicatie is er wekelijks extra begeleiding van een HBO opgeleide tutor. 

https://haarlemmermeergemeente.nl/voorschoolse-educatie

 

U kunt ook bij ons terecht voor een plek als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag. De gemeente subsidieert dan het overgrote deel van de kosten (voor 2 ochtenden per week), waardoor er voor u alleen een kleine eigen bijdrage (inkomensafhankelijk) over blijft.

De peuterspeelzaal is geopend tijdens schoolweken (08:30-12:30) en houdt de schoolvakanties van de basisscholen in Hoofddorp aan. 

 

Bekijk alle inspectierapporten

Bekijk alle beleidsplannen

 

  • ARN-KDV-5442
  • KAST-BSO-0235
  • KAST-BSO-0261
  • KAST-BSO-LR-0274
  • KAST-BSO-LR-0377
  • PSZ-5630
  • PSZ_groepsruimte
  • fotoshoot_1
  • kdva4

Uurtarief 2024: € 10,65 

Maak een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding en ervaar de sfeer! U kunt contact opnemen met:

Contact informatie

Peuterspeelzaal het Speelkasteel
Hoofdweg 869
2131 MB  Hoofddorp

LRK#  130929773

085-0110070

Mandy van der Wal