Bel ons: 085-0110070

Peuterspeelzaal 't Arnoldusparkje (Hoofddorp)

Gevestigd in kinderdagverblijf 't Arnoldusparkje in Hoofddorp vind u ook een peuterspeelzaal. Kinderen vanaf twee jaar kunnen hier terecht.

De groep is open op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur (schoolvakanties regio noord uitgezonderd)

Er wordt aandacht besteed aan de woordenschatontwikkeling van het jonge kind, alsmede de cognitieve, sensorische, sociale en motorische ontwikkeling. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor vrij spel. Onze medewerkers zijn geschoold in het werken met de VE methode (Voorschoolse Educatie) en in het opbrengstgericht werken. Dat betekent dat zij deskundig zijn in het stimuleren van de ontwikkeling en het signaleren en begeleiden van (dreigende) ontwikkelingsachterstanden. Activiteiten worden aangeboden in sprekende thema's vanuit de methode "Uk en Puk".

Als uw kind een VE-indicatie heeft, dan kunt u bij ons terecht. Uw kind krijgt dan ook wekelijks extra begeleiding van een tutor. U kunt ook bij ons terecht voor een plekje als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag. De gemeente subsidieert dan het overgrote deel van de kosten (2 ochtenden per week), waardoor er voor u alleen een kleine eigen bijdrage (inkomensafhankelijk) over blijft.

https://haarlemmermeergemeente.nl/voorschoolse-educatie

Het werken volgens de VE methode "Uk en Puk" en het opbrengstgericht werken is voor ieder kind heel zinvol! De ontwikkeling wordt nauwlettend gevolgd, en daarbij wordt gekeken naar meerdere ontwikkelingsgebieden. De peutergroep draagt tevens bij aan een vloeiende overgang naar school. Peuters leren omgaan met een dagritme, met samenwerken, met het onderdeel zijn van een groep, met regels en gebruiken, en ze oefenen allerlei vaardigheden die ze nodig hebben voor een goede start in het basisonderwijs.

Bekijk alle inspectierapporten

Bekijk alle beleidsplannen

 

  • Apakje_buiten_nieuw_6
  • Aparkje_buiten_nieuw2
  • Aparkje_buiten_nieuw_4
  • Aparkje_buiten_nieuw_5
  • Aparkje_buiten_nieuw_7
  • Aparkje_nieuw_buiten_3
  • aparkje_buiten_nieuw_1
 

Contact informatie

Peuterspeelzaal 't Arnoldusparkje
Arnolduspark 16
2132 CR  Hoofddorp

LRK#  822467926

085-0110070

Saskia van der Groef
svdgroef@happykids.nl