Bel ons: 085-0110070

Kinderdagverblijf (KDV) het Speelkasteel (Hoofddorp)

Een unieke locatie voor een kinderdagverblijf, in het kinderspeelparadijs "het speelkasteel". Hierdoor kunnen de kinderen ook bij slecht weer heerlijk binnen bewegen en spelen. Op de meeste momenten is dat ook nog eens buiten de reguliere openingstijden van het Speelkasteel! 

Het speelkasteel beschikt over een aparte speelstructuur voor kinderen van 0 -1 en van 2 - 4 jaar. 

De groepen hebben lichte groepsruimtes (85m2) met een aangrenzende buitenruimte (160 m2), voorzien van speeltoestellen. Naast de eigen buitenruimte is ook nog de buitenruimte van het speelparadijs en de buitenschoolse opvang, waar ook volop gebruik van kan worden gemaakt van bijvoorbeeld de reuze airtrampoline. 

Op kinderdagverblijf 't Speelkasteel werken we met het voorschools educatie programma Uk en Puk, waarbij spelen centraal staat. De verschillende thema's sluiten aan bij de belevingswereld van de peuters. Bij ieder thema zijn activiteiten uitgewerkt voor deze leeftijdsgroep.  In de activiteiten is er aandacht voor de vier ontwikkelingsdomeinen: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels. De kinderen leren omgaan met een dagritme, met samenwerken, met het onderdeel zijn van een groep, met regels en gebruiken, en ze oefenen allerlei vaardigheden die ze nodig hebben voor een goede start in het basisonderwijs.

Bekijk alle inspectierapporten

Bekijk alle beleidsplannen

 

  • ARN-KDV-5442
  • KAST-BSO-0235
  • PSZ_groepsruimte
  • fotoshoot_1

 Uurtarief 2024: € 10,65

Contact informatie

Kinderdagverblijf (KDV) het Speelkasteel
Hoofdweg 869
2131 MB  Hoofddorp

Mandy van der Wal

085-0110070