Bel ons: 085-0110070

Peuterspeelzaal 't Arnoldusparkje

 

Gevestigd in kinderdagverblijf 't Arnoldusparkje in Hoofddorp vind u vanaf 1 januari 2022 ook een peuterspeelzaal. Kinderen vanaf twee jaar kunnen hier terecht.

De groep is open op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur (schoolvakanties uitgezonderd)

Er wordt aandacht besteed aan de woordenschatontwikkeling van het jonge kind, alsmede bijvoorbeeld sensorische en motorische ontwikkeling. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor vrij spel. Onze medewerkers zijn geschoold in het werken met de VE methode (Voorschoolse Educatie) en in het opbrengstgericht werken. Dat betekent dat zij deskundig zijn in het stimuleren van de ontwikkeling en het signaleren en begeleiden van (dreigende) ontwikkelingsachterstanden. Activiteiten worden aangeboden in sprekende thema's.

Als uw kind een VE-indicatie heeft dan kunt u bij ons terecht. Uw kind krijgt dan ook wekelijks extra begeleiding van een tutor, die tevens VE coach is. U kunt ook bij ons terecht voor een plekje als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag. De gemeente subsidieert dan grotendeels het plekje (2 ochtenden per week)

Het werken volgens de VE methode en het opbrengstgericht werken is voor ieder kind heel zinvol! De ontwikkeling wordt nauwlettend gevolgd, en daarbij wordt gekeken naar meerdere ontwikkelingsgebieden. De peutergroep draagt tevens bij aan een vloeiende overgang naar school. 

Bekijk alle inspectierapporten

Bekijk alle beleidsplannen

 

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://www.happykids.nl/images/locaties/psz-arnoldusparkje