Bel ons: 085-0110070

The form #6 does not exist or it is not published.

BSO en VSO (buitenschoolse opvang & voorschoolse opvang)

   

 

Buitenschoolse opvang02

Visie

HappyKids heeft een duidelijke visie ten aanzien van buitenschoolse opvang. Functioneren in een groep staat hierbij centraal. Samen spelen, bewegen, leren, ontdekken zijn belangrijke kernwaarden. Door het aanbieden van veel sport en spel wordt deze visie ten uitvoer gebracht. HappyKids heeft op de eigen locaties mogelijkheden zoals tennis, squash, zwemmen en voetbal. Daarnaast is er op iedere vestiging een ruime en veilige buitenspeelplaats. HappyKids staat bekend om de vele uitstapjes naar strand, bos, museum, kinderboerderij en natuurlijk ook naar het eigen Speelkasteel en  JumpKids Haarlemmermeer. Al deze uitstapjes zijn inbegrepen.

HappyKids vindt het belangrijk dat kinderen voldoende keuzemogelijkheden hebben. Naast georganiseerde activiteiten voor de groep of kleine groepjes, kan het kind ook zelf keuzes maken. Zo zijn er eigen ateliers, huiswerkruimten, spelletjesruimten. Voor de allerkleinsten hebben we doorgaans een aparte instroomgroep. Elke paar weken bieden wij naast de activiteiten op de BSO zelf, ook optioneel sporten aan die door professionele vakleerkrachten worden gegeven, zoals paardrijden of snowboarden. HappyKids verzorgt kosteloos eventueel vervoer.

Ons pedagogisch team op de BSO bestaat uit pedagogisch medewerkers, HBO opgeleide medewerkers met een pedagogische achtergrond, en sportdocenten, in veel gevallen ondersteund door een groepshulp/ huishoudelijk medewerker. 

Wij hanteren een zorgvuldig voedingsbeleid waarbij gezond eten (niet te veel suiker, zout en vet) het uitgangspunt is maar waarin ook ruimte is voor af en toe iets lekkers. Ook koken en bakken we graag met de kinderen!

Afhankelijk van de school komen de kinderen lopend onder begeleiding of met een bus(je) naar de BSO. Vervoer is wanneer van toepassing, inbegrepen in het tarief.

Pedagogisch beleid

In ons pedagogisch beleid staat beschreven hoe onze medewerkers handelen. U kunt het beleid hier op de website vinden. De vier pedagogische basisdoelen van HappyKids zijn:

1. Emotionele veiligheid

Er wordt op een sensitieve en responsieve manier met kinderen omgegaan. Er is respect voor de autonomie van kinderen, grenzen worden gesteld aan en structuur wordt geboden voor het gedrag van kinderen. Dit gebeurt op een manier dat kinderen zich emotioneel veilig en geborgen kunnen voelen.

2. Gelegenheid tot het ontwikkelen van persoonlijke competenties

Kinderen worden spelenderwijs uitgedaagd in de ontwikkeling van: motorische vaardigheden; cognitieve vaardigheden; taalvaardigheden; creatieve vaardigheden. Dit gebeurt zodanig dat kinderen in staat worden gesteld steeds zelfstandiger te functioneren in een veranderende omgeving

3. Gelegenheid tot het ontwikkelen van sociale competenties

Kinderen worden begeleid in hun interacties, waarbij hen spelenderwijs sociale kennis en vaardigheden worden bijgebracht. Kinderen worden in staat gesteld steeds zelfstandiger relaties met anderen op te bouwen en te onderhouden.

4. Eigen maken van waarden en normen, cultuur

Kinderen worden gestimuleerd om op een open manier kennis te maken met de algemeen aanvaarde waarden en normen in de samenleving met het oog op een respectvolle omgang met anderen en een actieve participatie in de maatschappij.

 

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons BSO concept, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

 

Bekijk alle inspectierapporten

Bekijk alle beleidsplannen

 

Locaties

BSO de Wildenhorst (Badhoevedorp)

De BSO is opgericht in 2011 in navolging van de vele verzoeken van…
BSO Floriande

BSO Floriande (Hoofddorp)

De nieuwste en mooiste BSO van Floriande!
BSO Caleidoscoop (vh Albert Schweitzer en Flamingo)

BSO en VSO Caleidoscoop (Hoofddorp)

De gezelligste BSO in de wijk PAX!
BSO De Polderrakkers

BSO en VSO De LinQ (Nieuw-Vennep)

BSO in de leukste school van Nieuw Vennep!
BSO en VSO het Arnoldusparkje

BSO en VSO 't Arnoldusparkje (Hoofddorp)

BSO Het Arnoldusparkje, de leukste BSO in Hoofddorp Noord!
BSO het Kasteeltje

BSO 't Kasteeltje (Hoofddorp)

Een BSO in een speelparadijs!
Sport BSO @ Jump-XL

Sport BSO @ JumpKids (Nieuw-Vennep)

De sportiefste BSO van Nieuw Vennep!